Tiesībsargs tiekas ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju

Trešdien, 29.jūnijā tiesībsargs Juris Jansons, tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne, Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas vadītājas vietniece Gundega Bruņeniece un Sociālo, ekonomisko un kultūras tiesību nodaļas vadītājas vietnieks Raimonds Koņuševskis tikās ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Kristīni Bērziņu un Informācijas nodaļas vadītāju Lauru Krastiņu, lai pārrunātu cilvēku ar invaliditāti vēlēšanu tiesības un pilnvērtīgas dalības iespējas gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, tostarp, vēlēšanu iecirkņu pieejamību un informācijas par vēlēšanu procesu piekļūstamību. Tikšanās laikā pārrunāta tiesībsarga iepriekšējos gados sniegto rekomendāciju īstenošana, kā arī cilvēkus ar invaliditāti pārstāvošo nevalstisko organizāciju sniegtā informācija par problemātiku attiecībā uz vēlēšanām.

Tiesībsargs vēlas atgādināt, ka Latvija ir apņēmusies garantēt cilvēkiem ar invaliditāti politiskās tiesības un iespējas tās izmantot vienlīdzīgi ar citiem. Tas nozīmē, ka balsošanas procedūrām un materiāliem ir jābūt atbilstošiem, viegli saprotamiem un lietojamiem, telpām – pieejamām.

Tiesībsargs Juris Jansons un Tiesībsarga biroja pārstāvji Tiesībsarga biroja tepās tiekas ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Kristīni Bērziņu