20.augustā notika pirmais seminārs ciklā par vēlēšanu pratību skolās

Pirmdien, 20.augustā Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē notika pirmais no sešiem semināriem sociālo zinību, vēstures un politikas un tiesību skolotājiem par vēlēšanu pratību un vidusskolēnu zināšanu un prasmju pilnveidi šajā un citos ar valstiskumu saistītos jautājumos.

Semināra lektori bija Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Dr. iur., prof. Sanita Osipova, uzstājoties par tēmām “Tiesību pamati un tiesību avoti” un “Satversmes pieņemšana”, Publisko tiesību institūta direktors Arvīds Dravnieks par vēlēšanu pratību un pilsonisko izglītību skolās un vēlēšanu sistēmas elementiem un Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs Ritvars Eglājs  par vēlēšanu kalendāru un līdzdalības iespējām.

Semināru cikls turpināsies arī reģionos: 22.augustā Rēzeknē, 23.augustā Valmierā, 27.augustā Talsos, 29.augustā Jēkabpilī, 30.augustā Liepājā un noslēguma pasākums 13.septembrī Rīgā.

 

Aicinām pedagogus pieteikties semināriem, aizpildot dalības anketu vietnē https://ej.uz/velesanu-pratiba.

Papildu informāciju par semināriem varat gūt, rakstot uz epastu velesanu.pratiba@tiesibsargs.lv vai zvanot pa telefonu 67201415.