Aprīļa beigās notiks pirmā Tiesībsarga rīkotā tiesu procesa izspēle cilvēktiesībās

Tiesībsargs aicina Latvijas tiesībzinātņu studentus pieteikties tiesas procesa izspēlei cilvēktiesībās. 29.februārī izziņos tiesu izspēles kāzusu, līdz 24.martam interesentiem ir jāizveido un jāpiesaka savas komandas, savukārt 30.aprīlī notiks izspēles fināls.

Tiesu procesa izspēli cilvēktiesībās Tiesībsarga birojs organizē pirmo reizi un plāno šo iedibināt kā labu ikgadēju tradīciju arī turpmāk. Izspēles mērķis ir sekmēt zināšanas par cilvēktiesībām un arī veicināt topošo profesionāļu interesi par šo tiesību jomu cerībā, ka daļa no jauniešiem par savu profesionālo specializāciju izvēlēsies cilvēktiesības.

 

Tiesu procesa izspēli cilvēktiesībās Tiesībsarga birojs organizē sadarbībā ar Eiropas Tiesību studentu asociācija Latvijā jeb ELSA Latvia (European Law Students’ Association), kurai ir vietēja un starptautiska pieredze dažādu tiesas procesu izspēlēs. Tiesu procesa izspēles Latvijā ir organizētas dažādās citās tiesību jomās – konstitucionālajās tiesībās, civiltiesībās, administratīvajās un citās tiesībās. Un šis jauniešu iesaistes un izglītošanas veids ir sevi pierādījis kā veiksmīgs un azartisks.

Saskaņā ar Tiesībsarga likumu viena no tiesībsarga funkcijām ir sekmēt sabiedrības informētību un izpratni par cilvēktiesībām, par šo tiesību aizsardzības mehānismiem un par tiesībsarga darbu.

Pieteikties aicināti augstskolu studenti, kas vēlas sevi pierādīt kā zinošus un erudītus potenciālos juristus.

Sīkāka informācija sekos! 

 

Biežāk uzdotie jautājumi un atbildes

(09.02.2016.)

J: Tā kā, iespējams, vēlētos savākt savu komandu un pirmo reizi piedalīties šādā pasākumu, radās jautājums par to, cik cilvēku ir nepieciešams komandā šāda veida izspēlē ?

A: Lai gan oficiālais tiesas procesa izspēles nolikums tiks izsludināts 29.februārī līdz ar kāzusu, informēju, ka komanda sastāv no ne vairāk kā 3 dalībniekiem.