Bērnu tiesību aizstāvis Kaķis 20.novembrī svinēs vārda dienu

ANO Konvencijas par bērna tiesībām gadadienā, 20.novembrī, notiks vārda došanas svētki bērnu tiesību aizstāvim Kaķim un konkursa uzvarētāju apbalvošana. Pasākums norisināsies nākamo otrdien, plkst. 13.00 Tiesībsarga birojā, Baznīcas ielā 25, 4.stāva zālē.

Tiesībsarga birojā saņemtas 330 Kaķa vārda idejas no dažādiem Latvijas novadiem. Lielāko atsaucību izrādījušas mazās skolas no ļoti attāliem Latvijas novadiem. Īpašu atzinību pelnījuši pedagogi, kas šo uzdevumu integrēja mācību procesā un vienlaikus atgādināja skolēniem konvencijā ietvertās tiesības. Kaķa vārds un tā autors tiks paziņots 20.novembra pasākumā, kurā piedalīsies lielākā daļa idejas iesūtījušie skolēni, to skolotāji un vecāki. Konkursa uzvarētājus, 1.-3.vietas ieguvējus, apbalvos ar grāmatnīcas dāvanu kartēm, attiecīgi – 50, 30 un 20 latu vērtībā.

Tiesībsargs šī gada 12.oktobrī izsludināja konkursu un aicināja skolēnus no visām Latvijas skolām piedalīties un iesniegt savas idejas Kaķa vārdam – Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas tēlam un bērnu tiesību aizstāvim. Pieteikumā bērniem bija jānorāda ne tikai Kaķa vārds un šī vārda nozīme, bet arī pamatojums, kādēļ Kaķim būtu jādod tieši tāds vārds un vārda saistība ar bērnu tiesībām.

Iepriekš Tiesībsarga birojs komunikācijā ar bērniem izmantoja animācijas filmas „Fantodroms” kaķa Indriķa XIII tēlu, lai bērniem saprotamā veidā stāstītu par viņu tiesībām un to izpratni. 2011.gadā beidzās kaķa Indriķa XIII tēla lietošanas tiesības, tādēļ Tiesībsarga birojs sadarbībā ar mākslinieci Agnesi Buli radīja jaunu tēlu.

Bērnu tiesību aizstāvja Kaķa vārda došanas svētki notiek ar Coca-Cola Hellenic Latvia atbalstu.