Diskusija Rīgas pilī par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu Latvijā

Ceturtdien, 7. septembrī, Rīgas pilī notiks diskusija par nepilsoņu statusa piešķiršanas izbeigšanas juridiskajiem un praktiskajiem aspektiem.         

Diskusiju ar uzrunu atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Tiesībsargs Juris Jansons skaidros, kādas ir bērnu tiesības uz pilsonību. Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa sniegs pārskatu par to, kā pēdējo gadu laikā mainījusies bērnu reģistrācija Latvijas pilsonībā un kāda ir naturalizācijas dinamika.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš iepazīstinās ar aptaujas rezultātiem par sabiedrības attieksmi pret jaundzimušo pilsoņu statusa regulēšanu. Savukārt Londonas Universitātes koledžas asociētais profesors starptautiskajās publiskajās tiesībās Mārtiņš Paparinskis vērtēs priekšlikumu par nepilsoņu bērnu pilsonību no kontinuitātes doktrīnas un citiem starptautisko tiesību aspektiem.

Diskusiju vadīs Latvijas Universitātes asociētais profesors, Valsts prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijas loceklis Ivars Ijabs.

Plašāka informācija par pasākumu Valsts prezidenta mājaslapā: http://www.president.lv/pk/content/?art_id=25170