Jau 15.novembrī Aizkraukles bibliotēkā notiks trīs Tiesībsarga biroja pasākumi, tostarp juristu konsultācijas iedzīvotājiem

Tiesībsargs aicina uz trim pasākumiem ceturtdien, 15. novembrī, Aizkraukles pilsētas bibliotēkā (Aizkrauklē, Lāčplēša ielā 3).

1.Konsultācijas iedzīvotājiem

No plkst.10:00 – 17:00 ikvienam interesentam būs iespēja saņemt individuālas Tiesībsarga biroja juristu konsultācijas par cilvēktiesību, labas pārvaldības un diskriminācijas jautājumiem.

No līdzšinējām konsultācijām citos reģionos un Tiesībsarga birojā saņemtajiem iesniegumiem secināms, ka iedzīvotājiem īpaši aktuāli ir jautājumi par bērnu un ģimenes tiesībām, kā arī par sociālajiem un ekonomiskajiem jautājumiem, piemēram, atkritumu apsaimniekošanas problēmām pašvaldībās un pabalstu saņemšanas iespējām.

Konsultācijas ir bez maksas un uz tām ir jāpiesakās iepriekš, zvanot uz Tiesībsarga biroja tālruni 67686768.

2.Seminārs bibliotekāriem

No plkst. 10.00 līdz 11.00 bibliotēkas telpās notiks seminārs bibliotekāriem „Īsi par cilvēktiesībām, labu pārvaldību un tiesībsarga iespējām palīdzēt”.

3. Seminārs jaunajiem vecākiem

Savukārt no plkst.11:00-12:00 bibliotēkā notiks seminārs jaunajiem vecākiem, kurā būs iespēja uzzināt par jauno vecāku tiesībām, kas attiecas uz darba tiesiskajām attiecībām. Aicinām pieteikties uz semināru, zvanot uz Tiesībsarga biroja telefonu 67686768.