Jau piekto gadu tiesībsargs izsludina konkursu “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam”

Tiesībsargs, sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” un Latvijas Nacionālo bibliotēku jau 5.gadu aicina konkursam “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam” pieteikt cilvēkus, nevalstiskās organizācijas, kas aizstāv cilvēku ar īpašām vajadzībām tiesības un veicina viņu iekļaušanu sabiedrībā.

Konkurss ir kļuvis par neatņemamu Tiesībsarga biroja un sadarbības partneru ikgadēju tradīciju, un tiek rīkots ar mērķi novērtēt un atbalstīt cilvēku ar invaliditāti intereses pārstāvošo nevalstisko organizāciju, kā arī individuālu darbību. Tādejādi gan sekmējot labās prakses attīstību cilvēku ar invaliditāti tiesību aizsardzībā, gan arī veicinot sabiedrības izpratni un iesaisti cilvēku ar invaliditāti situācijas uzlabošanā.

Šogad konkursā izsludinātas sešas nominācijas:

  • Uzdrīkstēšanās;
  • Nodarbinātības veicinātājs;
  • Sociālo tīklu balss;
  • Izglītotājs;
  • Bērnu atbalsts;
  • Pakalpojumu nodrošinātājs.

Visās nominācijās ir iespējams pieteikt nominantus divās kategorijās: gan kā nevalstiskās organizācijas (biedrības, nodibinājumus), gan kā individuālu sniegumu (individuāla persona, uzņēmums, sociālais uzņēmējs, domubiedru grupa), kuri pēdējā gada laikā veltījuši savu enerģiju tieši cilvēku ar invaliditāti labā. Nominantus var pieteikt ikviens iedzīvotājs, institūcija, pašvaldība, uzņēmums vai organizācija.

Aicinām ikvienu stāstīt par labajiem darbiem, līdz 7.oktobrim nosūtot pieteikumus uz e-pasta adresi gadabalva@tiesibsargs.lv. Pieteikuma anketas un konkursa nolikumu atradīsiet pielikumā, kā arī Tiesībsarga biroja mājas lapā.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks šī gada 3.decembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Pielikumā pievienojam konkursa nolikumu, pieteikuma anketas, kā arī konkursa plakātu.