24. oktobrī Tiesībsarga biroja juristu konsultācijas Liepājā

Otrdien, 24. oktobrī, laikā no plkst. 12.00 līdz 16.30 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē “Vecliepājas rūķis” (Liepāja, Malkas iela 4) ikvienam interesentam būs iespēja saņemt individuālas Tiesībsarga biroja juristu konsultācijas par cilvēktiesību, labas pārvaldības un diskriminācijas jautājumiem.

Paralēli konsultācijām laikā no plkst.12:00 līdz 12:30 norisināsies arī seminārs grūtniecēm un mazu bērnu māmiņām par strādājošu grūtnieču un mazu bērnu vecāku tiesībām nodarbinātības jomā. Seminārā stāstīs par to, kas ir diskriminācija, kā tā var izpausties darba tiesiskajās attiecībās, kas jādara un kur var vērsties, lai aizstāvētu savas tiesības gadījumā, ja darba devējs darbiniekam nenodrošina Darba likumā noteiktās tiesības.

Iedzīvotājus konsultēs pieredzējuši Tiesībsarga biroja juristi. No Tiesībsarga birojā saņemtajiem iesniegumiem un līdzšinējām klientu konsultācijām secināms, ka sabiedrībā ļoti aktuāli ir jautājumi par bērnu un ģimenes tiesībām, mājokļa un īpašuma tiesībām un citi.  Arvien vairāk pieaug iedzīvotāju jautājumi par labas pārvaldības ievērošanu valsts un pašvaldību iestādēs.

 

Pasākumi ir bez maksas un uz tiem ir jāpiesakās iepriekš, zvanot uz Tiesībsarga biroja tālruni 67686768.