Diskusija Rīgas pilī “Šodienas bērni – Latvijas nākamā simtgade”

Pirmdien, 29. maijā, tiesībsargs piedalīsies Rīga pilī organizētā diskusijā “Šodienas bērni – Latvijas nākamā simtgade”. Pasākuma mērķis ir aicināt domāt par veicamajiem darbiem valsts politikā, bērnu un ģimeņu jomā.

Diskusiju atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis un labklājības ministrs Jānis Reirs. Latvijas Bērnu labklājības tīkla vadītāja Daiga Eiduka iepazīstinās ar organizācijas veikto pētījumu par bērnu labsajūtas rādītājiem un bērnu dzīvi visvairāk ietekmējošiem apstākļiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Kopsavilkumu par aktualitātēm bērnu un ģimenes politikas jomā un valsts uzdevumiem sniegs Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Dr.demogr. Līga Āboliņa. Ar Igaunijas pieredzi iepazīstinās Igaunijas valdības konsultante, eksperte sociālās politikas un bērnu labklājības jomā Anniki Lai. Savukārt par investīciju bērnu attīstībā nozīmi, lai nodrošinātu vienlīdzīgas starta iespējas visiem bērniem, runās sociālās politikas eksperte Ilze Plavgo (UNICEF).

Piedalīties diskusijā aicināts plašs ekspertu loks. Par izaicinājumiem un nepieciešamām pārmaiņām bērnu un ģimeņu jomā runās tiesībsargs Juris Jansons, Vidzemes Augstskolas asociētā profesore Feliciana Rajevska, Rīgas Stradiņa universitātes profesore Gunta Ancāne, SEB Bankas valdes loceklis Kārlis Danēvičs, izglītības jomas eksperte Aija Tūna un SOS Bērnu ciematu Ģimeņu resursu un kompetences centra vadītāja Ilze Žagare. Diskusijā piedalīsies arī Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

Diskusiju “Šodienas bērni – Latvijas nākamā simtgade” organizē Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Latvijas Bērnu labklājības tīklu. Diskusija 29. maijā notiks no plkst. 12:00 līdz 16:00.

Plašāka informācija par pasākumu Valsts prezidenta mājaslapā:

http://president.lv/pk/content/?art_id=24973