Jelgavas novada pašvaldībā 7.februārī tiesībsargs veiks monitoringu un konsultēs iedzīvotājus

Ceturtdien, 7.februārī, no plkst. 14.00 Jelgavas novada iedzīvotājus par aktuāliem jautājumiem cilvēktiesību un labas pārvaldības jomā konsultēs Tiesībsarga biroja juriskonsulti. Konsultācijas būs iespējams saņemt Jelgavas novada domes Mazajā zālē (Jelgavā, Pasta ielā 37, ieeja no pagalma puses). Uz konsultācijām ir jāpierakstās iepriekš, zvanot uz tālruni 67686768.

Tiesībsarga birojs 2012.gadā uzsāka regulāras monitoringa vizītes Latvijas pašvaldībās, lai izvērtētu cilvēktiesību un labas pārvaldības principa nodrošinājumu pašvaldībās. Šī gada 7.februārī tiesībsargs veiks monitoringa vizīti Jelgavas novada domē un pašvaldības padotības iestādēs: Attīstības nodaļā, Izglītības pārvaldē, Sociālajā dienestā, Dzimtsarakstu nodaļā, Bāriņtiesā, Dzīvokļu jautājumu komisijā un Pašvaldības policijā.

Tiesībsargs Juris Jansons: „Šoreiz monitoringa veikšanai esam izvēlējušies Jelgavas novada pašvaldību, savukārt janvārī bijām Jelgavas pilsētā. Vēlamies izzināt, ar kādām līdzīgām un atšķirīgām problēmām saskaras abas lielās blakus esošās pašvaldības un kādus risinājumus katra no tām meklē.”

Monitoringa vizītes laikā sākot no plkst. 14.00 Jelgavas novada iedzīvotāji, ja vēlēsies, varēs saņemt Tiesībsarga biroja juriskonsultu konsultācijas cilvēktiesību un labas pārvaldības jautājumos. Uz konsultācijām ir jāpierakstās iepriekš, zvanot uz Tiesībsarga biroja konsultatīvo tālruni 67686768. Konsultācijas iedzīvotājiem ir bez maksas.

Iedzīvotāji tiek aicināti iesūtīt uz e-pasta adresi pasvaldibas@tiesibsargs.lv informāciju un priekšlikumus par jautājumiem vai gadījumiem, kuriem pašvaldības monitoringa vizītes laikā Tiesībsarga biroja ekspertiem iedzīvotāja ieskatā būtu jāpievērš papildu uzmanība.