Notiks ikgadējā cilvēktiesību diskusija

2017. gada 19. maijā Tieslietu ministrijā notiks Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) un Ārlietu ministrijas organizētā gadskārtējā diskusija par aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem Latvijā. Šogad diskusija veltīta Latvijas Republikas pievienošanās Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 20.gadadienai. Tādēļ diskusijas primārais mērķis ir konstatēt ECT judikatūras reālo ietekmi uz tiesību un prakses maiņu Latvijā šo gadu laikā.

Diskusijā piedalīsies bijušie Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneši, proti, Satversmes tiesas tiesnese un RJA profesore Ineta Ziemele, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis un RJA goda profesors Egils Levits, kā arī pašreizējais Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis un RJA asociētais profesors Mārtiņš Mits. Īpaši šogad, ņemot vērā aktualitātes pasaulē un Latvijā, notiks apaļā galda diskusija “Viltus ziņas un vārda brīvība” ar šo tiesnešu dalību. To vadīs politologs Ivars Ijābs.

Kā katru gadu konferencē tiks aplūkoti arī Latvijai aktuāli jautājumi, kas šobrīd nozīmīgi kopējā Eiropas cilvēktiesību aizsardzības jomā.

Diskusija ik gadus ir pulcējusi plašu dažādu tiesību nozares profesionāļu, valsts pārvaldes iestāžu darbinieku, nevalstisko organizāciju uzmanību, kā arī rosinājusi debates par cilvēktiesību aktuāliem jautājumiem Latvijā.

Dalībnieki diskusijai aicināti pieteikties šeit: https://goo.gl/forms/GTcYbqtcjKdD3LmI2

 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem:

Lai piedalītos pasākumā, lūgums sazināties ar RJA mārketinga koordinatori Paulu Elksni, e-pasts: paula.elksne@rgsl.edu.lv