Jauno māmiņu diskriminācija darba vietās nav reta, bet labi slēpta parādība

Tiesībsargs aicina jaunos vecākus līdz 14.oktobrim piedalīties aptaujā par diskrimināciju darbā ģimenes stāvokļa vai bērna dēļ. Sievietes izvēli kļūt par māti lielā mērā ietekmē viņas iespējas pēc bērna kopšanas atvaļinājuma atgriezties darbā. Retās jauno māmiņu sūdzības par diskrimināciju darbā liecina par sievietes bailēm zaudēt darbu, nevis par diskriminācijas gadījumu neesamību.

Tiesībsargs sadarbībā ar portāliem maminuklubs.lv, mammamuntetiem.lv un calis.lv no 8. līdz 14. oktobrim veic aptauju, lai izzinātu, cik izplatīta ir diskriminācija darbā ģimenes stāvokļa vai bērna dēļ un kādi ir biežāk sastopamie diskriminācijas gadījumi. Aptaujas anketas pieejamas portālos maminuklubs.lv, mammamuntetiem.lv un calis.lv un Tiesībsarga biroja mājaslapā.

Tiesībsarga birojs šobrīd vāc izpētes materiālus par diskriminējošām situācijām, ar kurām saskaras jaunās māmiņas un tēti atgriežoties darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma. Jautājumi vecāku aptaujā ir par darba devēja attieksmi, darba vietas, darba algas un pienākumu izmaiņām pēc bērna piedzimšanas un to, vai bailes saglabāt esošo darbu vai atrast jaunu darbu attur sievieti no vēl viena bērna radīšanas.

Sākotnējā konsultācijās un iesniegumos saņemtā informācija Tiesībsarga birojā liecina, ka sievietes ir lielas izvēles priekšā laist pasaulē otru bērniņu vai nē apzinoties, ka viņai var nākties karjeru sākt no jauna vai apstāties savas karjeras attīstībā. Lai situāciju izpētītu padziļināti, tiesībsargs pieprasīja informāciju no uzņēmumiem, kas savu reputāciju veido kā ģimenei draudzīgi uzņēmumi un ir saņēmuši Ģimenei draudzīga uzņēmuma statusu 2011.gadā vai iekļauti 2012.gadā Ilgtspējas indeksa zelta, sudraba vai bronzas grupā. Savukārt vecāku aptaujā iegūtā informācija ļaus apzināt faktisko situāciju, ar kādu sastopas jaunie vecāki pēc bērna piedzimšanas un bērna kopšanas atvaļinājuma.