Apbalvoti Tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās finālisti

20. un 21. maijā Tiesībsarga birojā norisinājās Tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās finālistu apbalvošana.

Kā jau ziņots iepriekš, 2021. gada tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās 1. vietu ieguva Rīgas Juridiskās augstskolas komanda “Tu dormis, tu perdis / Tu snaud, tu zaudē” (dalībnieces Paula Kellija, Elza Averčenko un Patrīcija Bodniece), savukārt 2. vietu un nomināciju “Labākā rakstiskā daļa” ieguva Latvijas Universitātes komanda “Likuma burts” (dalībnieces Beāte Petrone, Ieva Suseja, Signe Beāte Galzone). Nominācijā “Labākais orators” laurus arī plūca komandas “Likuma burts” pārstāve Beāte Petrone.

Pirmās vietas ieguvējas balvā saņēma iespēju piedalīties Utrehtas Universitātes tiešsaistes kursā cilvēktiesībās, bet otrās vietas ieguvējas –  dalību Tartu Universitātes 9. Martenas Vasaras skolas kursā starptautiskajās tiesībās.

Finālisti atzinīgi novērtēja Tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās tiešsaistes pasākuma organizēšanu un norisi tiešsaistē, un pauda viennozīmīgu vēlmi piedalīties tajā arī nākamajos gados.

Pirmās vietas ieguvējas par dalību izspēlē: “Šī bija visnotaļ noderīga pieredze, ko nevar iemācīties augstskolā, jo salīdzinoši īsā laikā ir jākļūst ļoti zinošam attiecīgajā jautājumā, kā arī šeit vērtē Latvijā zinošākie un atzītākie eksperti. Lai arī sākumā viss process šķiet mulsinošs un nesaprotams, tomēr katram iesakām piedalīties šajā izspēlē! Vislielākais paldies trenerei Kristīne Gailītei. Paldies arī treneriem, kuri mūs papildus sagatavoja izspēlei: Evai Vīksnai, Initai Čīmai, Agnetai Rumpai, Emīlam Joninam, Andrim Dimantam.”

Tiesībsarga birojs sveic finālistus un pateicas visiem tiesas izspēles dalībniekiem un atbalstītājiem. Apbalvošana norisinājās, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības.

 

Pirmās vietas ieguvēji – Rīgas Juridiskās augstskolas komanda “Tu dormis, tu perdis / Tu snaud, tu zaudē”

 

 

Otrās vietas ieguvēji – Latvijas Universitātes komanda “Likuma burts”