Atvadu vārdi Romānam Apsītim

Ceturtdien, 17. februārī, saņēmām sēru vēsti, ka 83 gadu vecumā mūžībā aizsaukts Latvijas Republikas pirmais tiesībsargs (2007-2011), viens no Neatkarības deklarācijas autoriem, jurists un politiķis Romāns Apsītis.

Tiesībsarga biroja komandai Romāns Apsītis vienmēr paliks gaišā piemiņā kā ar apbrīnojamu dzīves gudrību un dziļu inteliģenci apveltīts cilvēks. Tāpat spilgtā atmiņā ir viņa cieņa un mīlestība pret savu valsti un tās demokrātiskajām vērtībām, kā arī patriotisko vērtību izcelšana.

Romāns Apsītis iedvesa pārliecību, ka valsts attīstība un stiprināšana ir mūsu ikviena rokās, tikai pareizi un pienācīgi jāizmanto savas zināšanas un spējas. Viņš vienmēr cieņpilni attiecies pret jebkuru birojā risināmo lietu – gan ikdienas jautājumiem, gan plašākām tēmām.

Romāns Apsītis 1996. gadā ievēlēts par Satversmes tiesas tiesnesi, bet no 2000. līdz 2006. gadam bijis Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieks. Tiesībsarga amata pienākumus viņš pildīja no 2007. gada 1. marta līdz 2011. gada 28. februārim.

Jāpiebilst, ka Romāns Apsītis apbalvots Triju Zvaigžņu ordeni, 1991. gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmi un Tieslietu ministrijas pirmās pakāpes Atzinības rakstu.

Tiesībsarga biroja komanda izsaka visdziļāko līdzjūtību Romāna Apsīša tuviniekiem.