Lepojamies – Ineta Piļāne, tiesībsarga vietniece, iecelta par Atzinības krusta komandieri

Attēlā redzams augstais valsts apbalvojums - Atzinības krusts.
Foto autors: Valsts prezidenta kanceleja

Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits un Ordeņu kapituls 2023. gada 4. aprīlī nolēma atbilstoši Valsts apbalvojumu likuma 30. pantam par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Atzinības krustu un iecelt par Atzinības krusta komandieri Latvijas Republikas tiesībsarga vietnieci, Tiesībsarga biroja Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas vadītāju Inetu Piļāni.

Tiesībsargs un komanda priecājas par Inetu Piļāni – kolēģi, padomdevēju, iedvesmu un stipro balstu – un ar lielu lepnumu vēros šo svinīgo pasākumu, kurā viņai tiks pasniegts Atzinības krusts.

Tiesībsargs Juris Jansons: “Inetas Piļānes devums Latvijas cilvēktiesību nozarei nav izmērāms. Tas ir pašaizliedzīgs darbs daudzu gadu garumā. Pāri visam – Ineta Piļāne ir labs un sirsnīgs cilvēks, kurš savu profesionalitāti apvieno ar empātisku pieeju risinājumiem. Viņa ir savas zemes un tautas patriote līdz sirds dziļumiem, un to ik dienas apliecina arī savā darbā.”

Pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienā, 4. maijā, plkst. 15.30 Rīgas pilī. Ceremoniju tiešraidē būs iespējams skatīties Latvijas Televīzijas 1. kanālā.