Nominantu pieteikšana konkursam “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam” ir noslēgusies

Neskatoties uz daudziem sabiedriskās dzīves ierobežojumiem pēdējā pusotra gada laikā, kopumā konkursā “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam” ir saņemti vairāk nekā 50 pieteikumi. Šogad īpaši aicinājām izcelt aktivitātes, kas palīdzējušas cilvēkiem ar invaliditāti  Covid-19 pandēmijas laikā.

Interesi ir izrādījuši dažādu jomu pārstāvji Latvijā un arī ārpus tās. Tiesībsargs izsaka pateicību visiem, kas bijuši aktīvi un pieteikuši  sevi vai personu, nevalstisko organizāciju (NVO), uzņēmumu, sociālo uzņēmēju, domubiedru grupu atbilstoši nominācijām.

Neatkarīga žūrijas komisija, kuras sastāvā būs sabiedrībā zināmas personības, no 9. oktobra līdz 19. oktobrim vērtēs iesūtītos pieteikumus. Uzvarētāji tiks paziņoti 3.decembrī – Starptautiskā personu ar invaliditāti dienā.

Šis ir jau septītais gads, kad tiesībsargs kopā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” un Latvijas Nacionālo bibliotēku aicināja pieteikt cilvēkus un nevalstiskās organizācijas konkursam “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam”. Tā mērķis ir identificēt labās prakses piemērus, izcelt un novērtēt individuālus sasniegumus, kā arī sekmēt Latvijas nevalstisko organizāciju darbu.