Šodien atklās Bērnu tiesību aizsardzības likumu jauniešiem draudzīgā valodā

Bērnu tiesību aizsardzības likuma jauniešiem draudzīgā valodā atvēršanas svētkos piedalīsies vairāk nekā 150 skolēni no dažādām Latvijas skolām, kas piedalījās tiesībsarga izsludinātajā konkursā “Esi radošs – #RadiLikumu!”

Četrās meistarklasēs – darbstacijās jaunieši apgūs dzīvei noderīgas prasmes, ko vadīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Sadales tīkla pārstāvji un Rimi Gardēdes.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbstacija

Būs iespēja uzzināt daudz jauna par ugunsdrošību un ugunsdzēsēju ikdienas darbu, kā arī izmēģināt ierobežotā laikā sagatavoties ugunsgrēka dzēšanai. Cik ātri vari uzvilkt ugunsdzēsēja tērpu un izritināt ugunsdzēsības šļūteni?

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbstacija

Dalībnieki varēs iemācīties sniegt pirmo palīdzību un veikt mākslīgo elpināšanu, kā arī uzzināt daudz jauna par mediķu darbu neatliekamajā palīdzībā un apskatīt neatliekamās palīdzības auto un aprīkojumu.

Sadales tīkla darbstacija

Šajā darba stacijā dalībnieki uzzinās par elektrodrošību, kā arī citas būtiskas ikdienā noderīgas lietas.

Gardēžu pitstops sadarbībā ar Rimi

Ir būtiski zināt ne tikai informāciju par drošību ikdienā, bet zināt arī veselīga uztura pamatus un daudzos knifus. Šajā jautājumā palīdzēs garšas ekspertes, Rimi Gardēdes Signe Meirāne un Liene Zemīte, kuras atklās dažus ātri pagatavojamu, vienkāršus, bet gardu un veselīgu uzkodu noslēpumus. Gatavosim kopā!

Zināšanu un prasmju radītās slāpēs jauniešiem palīdzēs veldzēs AS “Cesu alus” dāvātais Lielbātas ūdens un Limpo limonāde.

Par godu Bērnu tiesību aizsardzības konvencijas ratificēšanas 30 gadu jubilejai tiesībsargs šī gada pavasarī organizēja konkursu skolu jauniešiem “Esi radošs – #RadiLikumu!”. Konkursa galvenais uzdevums bija izstrādāt Bērnu tiesību aizsardzības likuma pantus jauniešiem draudzīgā valodā.

Tiesībsarga saņēma konkursa darbus no 18 pamatskolu komandām un 5 vidusskolu komandām no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem. Skolēniem bija jāizpilda divi uzdevumi: jāpārveido noteikti Bērnu tiesību aizsardzības likuma panti jauniešiem saprotamā un draudzīgā valodā un otrs – jāizveido radošs darbs video, komiksa vai citā interesantā formātā par kādu no bērnu tiesībām.

Galvenās balvas  – izglītojošas ekskursijas uz AHHA zinātnes centru Tartu, Igaunijā –  saņēmēji – pamatskolu grupā ir Ventspils Pārventas pamatskolas 8. klases komanda “Jautrie”, savukārt vidusskolas grupā – Ludzas pilsētas ģimnāzijas 10.a klases komanda “Hammurapi”.

Tiesībsargs uzskata, ka dalība šādos konkursos palīdz jauniešiem vairot ne vien savas zināšanas un izpratni par savām tiesībām, bet arī izpaust savus talantus un parādīt to, kas viņiem ir svarīgs un aktuāls.

Foto no pasākuma pieejami šeit.