Tiesībsarga biroja pārstāvji piedalīsies ekspertu diskusijā “Eiropas dienas noziegumos cietušajiem 2022”

Otrdien, 22. februārī, no plkst. 10.00 līdz 16.00 norisināsies Krīžu un konsultāciju centra “Skalbes” rīkotais tiešsaistes seminārs un ekspertu diskusija “Eiropas dienas noziegumos cietušajiem 2022”, kurā lektoru statusā piedalīsies arī Tiesībsarga biroja pārstāvji – Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas juridiskā padomniece Kristīne Pakārkle un juridiskais padomnieks Matīss Malojlo.

Seminārā eksperti prezentēs savas darbības jomas sešos tematiskajos paneļos: 1) vardarbība ģimenē, 2) kaitējuma atlīdzība/izlīgums, 3) cilvēktiesības, 4) darba vides noziegumi, 5) noziegumi internetā un 6) ekonomiskie noziegumi.

K. Pakārkle uzstāsies ar prezentāciju “Naida runa internetā: vai to var novērst?”, savukārt M. Malojlo prezentēs tēmu “Cilvēku tirdzniecība digitālajā vidē un sadarbības mehānismi.”

Pasākuma mērķis ir informēt sabiedrību par atbalsta iespējām cietušajiem un veicināt starpinstitucionālu sadarbību palīdzības nodrošināšanai.

Pasākumā ir aicināti piedalīties valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuru ikdienas darba pienākumi ir tiešā veidā saistīti ar palīdzības sniegšanu noziegumos cietušajiem iedzīvotājiem.

Semināram būs iespēja sekot līdzi centra “Skalbes” Facebook lapā:
https://www.facebook.com/events/699581394537929/

Plašāka informācija šeit.