Tiesībsarga birojs piedalās IDB rīkotajā konferencē

Šodien, 28. septembrī, tiešsaistē norisinās ikgadējā Iekšējās drošības biroja (IDB) organizētā konference “Amatpersonu dienesta pienākumu pildīšanas laikā izdarītu noziedzīgu nodarījumu aktualitātes un konstatētā problemātika” Iekšlietu ministrijas padotības un citām kompetences iestādēm, lai aktualizētu amatpersonu pretlikumīgas rīcības riskus, kas saistīti ar vardarbību un mantiska labuma gūšanu.

Konferences darba kārtībā ir iekļauts jautājums par migrācijas krīzi, tādēļ tajā uzstājas arī Tiesībsarga biroja Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas vecākā juriste Baiba Kiršteina ar prezentāciju “Migrācijas krīzes aktualitātes amatpersonu iespējami pretlikumīgas rīcības kontekstā un Latvijas izaicinājumi”.

Ņemot vērā migrācijas krīzes saasināšanos, kas tieši ietekmē Valsts robežsardzes, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Valsts policijas amatpersonu rīcību, tika uzrunāts tiesībsargs, lai viņš sniegtu savu redzējumu personu tiesību nodrošināšanā, lai savlaicīgi apzinātu cēloņus un nākotnē novērstu amatpersonu prettiesiskas darbības.

Konferences mērķis ir mazināt amatpersonu noziegumus, kas izdarīti dienesta pienākumu pildīšanas laikā, un sekmēt šādu noziedzīgo nodarījumu atklāšanu un izmeklēšanu, kā arī veidot diskusijas par aktuāliem jautājumiem, novērotajām problēmsituācijām un apmainīties ar pozitīvo praksi iestādēs.