Tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne saņem Atzinības krustu

Attēlā (no kreisās) redzama tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne, turot rokās Atzinības krustu. Viņai blakus stāv Valsts prezidents Egils Levits. Fonā redzami Latvijas karogi un ģerboņi.

Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Ceturtdien, 4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienā, Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza Atzinības krustu un iecēla par Atzinības krusta komandieri Latvijas Republikas tiesībsarga vietnieci, Tiesībsarga biroja Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas vadītāju Inetu Piļāni. Apbalvojums, atbilstoši Ordeņu kapitula 2023. gada 4. aprīļa lēmumam, piešķirts par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā.

“Manas sajūtas mijās ar lepnumu un apmulsumu. Nekad nebiju iedomājusies, ka šis valsts apbalvojums liks justies lepniem ne tikai maniem bērniem un ģimenes locekļiem, bet visai radu saimei un Latgales novada cilvēkiem, kur bērnībā esmu dzīvojusi. Šis apbalvojums nav tikai man, tas ir mums visiem,” pēc apbalvojuma saņemšanas gandarījumu neslēpa I. Piļāne.

Tiesībsargs un komanda priecājas par I. Piļāni – kolēģi, padomdevēju, iedvesmu un stipro balstu – un ar lielu lepnumu vēroja šo svinīgo pasākumu, kurā viņai tika pasniegts Atzinības krusts.

Tiesībsargs Juris Jansons: “Inetas Piļānes devums Latvijas cilvēktiesību nozarei nav izmērāms. Tas ir pašaizliedzīgs darbs daudzu gadu garumā. Pāri visam – Ineta Piļāne ir labs un sirsnīgs cilvēks, kurš savu profesionalitāti apvieno ar empātisku pieeju risinājumiem. Viņa ir savas zemes un tautas patriote līdz sirds dziļumiem, un to ik dienas apliecina arī savā darbā.”

Apsveicam un no sirds lepojamies!