Tiesībsargs: Balsosim par labāko izvēli, nevis mazāko ļaunumu!

Šodien, 1. oktobrī, visā Latvijā notiek 14. Saeimas vēlēšanas. Vēlētāju aktivitāte iepriekšējās vēlēšanās neiepriecināja – 45% procenti balstiesīgo iedzīvotāju neizmantoja savas vēlēšanu tiesības[1]. Vēlēšanas ir fundamentāla demokrātiskas valsts sastāvdaļa. Tā vistiešākajā veidā Tu paud savu gribu un varu. Neaizejot novēlēt, Tu neprotestē pret sev netīkamiem lēmumiem. Tava balss vienkārši paliek nesadzirdēta. 

Tiesībsargs aicina: “Piedalīties vēlēšanās ir ne tikai pilsoņa tiesības un pienākums. Tā ir arī privilēģija, kas izriet no dzīves demokrātiskā, tiesiskā un taisnīgā valstī. Ikvienam ir jānovērtē šī iespēja lemt par savu, savu bērnu un tuvinieku nākotni un jāizmanto tā atbildīgi. Būsim prātīgi, nosvērti un zinoši, veicot savu izvēli! Iesim un balsosim katrs par, savā ieskatā, labāko iespējamo nākotni ar lielāko potenciālu, nevis vienkārši par mazāko ļaunumu!”

Atgādinām, ka tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir ikvienam Latvijas pilsonim, kas sasniedzis 18 gadu vecumu. Nobalsot var gan visā Latvijā, gan daudzviet ārvalstīs.

Lai uzzinātu, kurš ir Tev tuvākais iecirknis, apmeklē Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapu.

Tur vari iepazīties arī ar kandidātu sarakstiem un partiju programmām.

Vairāk par vēlēšanu tiesībām uzzini šeit.


[1] https://sv2018.cvk.lv/pub/Activities