Vēl tikai šodien var pieteikt nominantus Gada balvai personu ar invaliditāti atbalstam 2020

Vēl tikai šodien,  5.oktobrī līdz pusnaktij, ir iespējams pieteikt cilvēku, organizāciju, biedrību, uzņēmumu vai domubiedru grupu, kas pēdējā gada laikā iestājušies par cilvēku ar invaliditāti tiesībām, sekmējuši sabiedrības aizspriedumu mazināšanu vai veicinājuši izpratni šajā jomā un darījuši vairāk nekā liek likums vai pienākums.

Aizpildot pieteikuma veidlapu, nominantus var pieteikt vienā no sešām nominācijām: “Uzdrīkstēšanās”, “Nodarbinātības veicinātājs”, “Sociālo tīklu balss”, “Izglītotājs, “Bērnu atbalsts” un “Pakalpojuma nodrošinātājs”. Detalizēts katras nominācijas apraksts atrodamas konkursa nolikumā.  Katrai nominācijai ir divas kategorijas – NVO (ja piesakāt nevalstisku organizāciju) un individuālais sniegums (ja piesakāt cilvēku, organizāciju, uzņēmumu vai domubiedru grupu). Aizpildītais pieteikums jānosūta uz gadabalva@tiesibsargs.lv līdz šī gada 5.oktobrim.

Visus līdz 2020.gada 5.oktobra pusnaktij iesūtītos pieteikumus vērtēs neatkarīga žūrija:

 

Andra Levite, Valsts prezidenta kundze
Juris Jansons, tiesībsargs, žūrijas komisijas priekšsēdētājs
Ivars Balodis, Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” valdes priekšsēdētājs
Anda Lamaša, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktora vietniece
Ilze Rudzīte, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece veselības un sociālajos jautājumos
Aidis Tomsons, žurnālists, Latvijas Radio 1 raidījumu vadītājs
Jānis Palkavnieks, “Draugiem Group” runasvīrs, sociāli atbildīgs uzņēmējs. 

 

Gada balvas un atzinības rakstu saņēmēji tiek paziņoti svinīgajā ceremonijā 3.decembrī plkst. 18:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē un pēc tam informācija būs pieejama arī Tiesībsarga biroja mājaslapā. Uz svinīgo ceremoniju tiek aicināti visi Gada balvai pieteiktie nominanti, lai godinātu ikvienu veikumu, baudītu sirsnīgu kopā būšanu un iedvesmotos jauniem labiem darbiem nākotnē.

Konkursu “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam” jau sesto gadu rīko tiesībsargs kopā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” un Latvijas Nacionālo bibliotēku, lai identificētu labās prakses piemērus, izceltu un novērtētu individuālus sasniegumus un sekmētu Latvijas nevalstisko organizāciju darbu.

Informācija par konkursu un iepriekšējo gadu balvu saņēmējiem pieejama šajā saitē https://ej.uz/Gada_balva_vesture.