Tiesībsargs izsludina pieteikšanos tiesas procesa izspēlei cilvēktiesībās

Tiesībsargs aicina studentus pieteikt komandas un pārbaudīt savas zināšanas tiesas procesa izspēlē cilvēktiesībās. Izspēle ir kļuvusi par ikgadēju un skaistu tradīciju, kurā allaž pulcējas Latvijas tiesību zinātņu studenti no dažādiem valsts reģioniem. Izspēle tiek rīkota, lai veicinātu topošo profesionāļu interesi par cilvēktiesību jomu, kā arī sekmētu sabiedrības informētību un izpratni par cilvēktiesībām kopumā. Tā reizē ir lieliska iespēja klātienē satikt Latvijā zināmus juristus un saņemt vērtīgas balvas.

Izspēles uzvarētājiem ik gadu bijusi iespēja apmeklēt cilvēktiesību vasaras skolu kādā no Eiropas universitātēm. Aizvadītajos gados uzvarētāji kā galveno balvu saņēma iespēju piedalīties Eiropas Tiesību zinātņu studentu asociācijas (ELSA) rīkotajās cilvēktiesību vasaras skolās Horvātijā, Dānijā un Portugālē, Utrehtas Universitātes tiešsaistes kursā cilvēktiesībās un Tartu Universitātes 9. Martenas vasaras skolas kursā starptautiskajās tiesībās.

Pieteikšanās

Dalībai tiesas procesa izspēlē cilvēktiesībās tiek aicināti Latvijas tiesību zinātņu studenti, izveidojot un piesakot savu komandu divu vai trīs dalībnieku sastāvā. Komandas var pieteikt gan augstskolās studējošie, gan 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmās studējošie.

Komandām savās pieteikuma anketās jānorāda: mācību iestāde, dalībnieku vārds, uzvārds, tālruņa numurs, elektroniskā pasta adrese, kā arī komandas kapteinis. Iesūtot rakstiskās pozīcijas, jānorāda komandas devīze, kas izmantojama kā komandas vienīgā identifikācijas zīme.

Pieteikuma anketas google aptaujas formā jāiesniedz līdz 7. martam.

Rakstiskie darbi jāiesniedz līdz 12. aprīlim, savukārt mutvārdu izspēle un fināls paredzēts 29. aprīlī.

Informācijai

Izspēles nolikums un kāzuss, kā arī daudzi noderīgi palīgmateriāli atrodami tiesībsarga mājaslapā.

Informācija par izspēli tiks atjaunota arī tiesībsarga Facebook kontā https://www.facebook.com/Tiesibsargs

Jautājumus lūdzam sūtīt uz e-pastu izspele@tiesibsargs.lv.

Uz tikšanos tiesas izspēlē!

Tiesas procesa izspēles plakāts ar izspēles logo, kurā uz zaļa apļa fona attēloti svaru kausi un uzraksts Tiesībsarga tiesu izspēle cilvēktiesībās, tiesībsarga logo ar Latvijas Republikas ģerboni un uzrakstu Latvijas Republikas tiesībsargs. Tekstā: Tiesas procesa izspēle cilvēktiesībās 2023:
1. Līdz 7. martam piesaki komandu.
2. Līdz 12. aprīlim iesniedz rakstisko darbu.
3. Tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās fināls 29. aprīlī.
Plašāka informācija: ej.uz/Izspele2023
Attēlā stilizētas violetas un zaļas varavīksnes.