Tiesībsargs diskutēs par ierobežojumu samērīgumu globālās pandēmijas apstākļos

Piektdien, 5.novembrī, plkst. 10-14.30 tiesībsargs Juris Jansons piedalīsies Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) organizētajā ikgadējā konferencē par aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem Latvijā, kas šogad būs veltīta globālās Covid–19 pandēmijas radītajiem tiesiskajiem izaicinājumiem. Tiesībsarga uzstāšanās būs vērojama no plkst. 13.30 – 14.15 paneļdiskusijā par ierobežojumu samērīgumu globālās pandēmijas apstākļos.

Konference tiks translēta tiešsaistē no Rīgas Juridiskās augstskolas gan tās mājaslapā, gan Facebook vietnē.

Konferencē piedalīsies arī Eiropas Savienības tiesas tiesnese un RJA profesore Dr. Ineta Ziemele, Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Dr. Mārtiņš Mits, Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce, Rīgas Juridiskās augstskolas vieslektore Dr. Arina Melse, kā arī pārstāvji no Satversmes tiesas un Augstākās tiesas.

Diskusijas laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar Latvijai aktuāliem jautājumiem, kas šobrīd ir nozīmīgi kopējā Eiropas cilvēktiesību aizsardzības jomā, tiks aplūkotas Eiropas Cilvēktiesību tiesas aktualitātes un jaunākie Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolēmumi Latvijas lietās.

Otrā konferences daļa tiks veltīta tiesiskiem izaicinājumiem, ar kuriem esam saskārušies globālās pandēmijas Covid-19 laikā. Kā Covid-19 pandēmija ir ietekmējusi tādus jēdzienus kā demokrātija, likuma vara un cilvēktiesības? Kā ir mērāma sabiedrības uzticēšanās valstu valdībām un kā to stiprināt?

Plašāka informācija šeit: https://www.rgsl.edu.lv/lv/zinas-un-pasakumi/pasakumi/xx