Tiesībsargs pasniegs Dzimumu līdztiesības balvu

Piektdien, 30. aprīlī, plkst. 14 Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) attālināti norisināsies Dzimumu līdztiesības balvas pasniegšanas ceremonija, kurā par ieguldījumu sieviešu un vīriešu dzīves kvalitātes uzlabošanā jeb dzimumu līdztiesības nodrošināšanā tiks godināti vairāku pašvaldību politiķi.

Balvu līdzās citiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem pasniegs arī tiesībsargs Juris Jansons, kurš darbojās vērtēšanas komisijā.

Svinīgais pasākums tiks translēts no LPS, un ikviens interesents to varēs skatīties Facebook kontā šeit.

Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla un Latvijas Pašvaldību savienības aicinājumam nominēt pašvaldību politiķes un politiķus Dzimumu līdztiesības balvai atsaucās dažādas nevalstiskās organizācijas, izvirzot vietējos politiķus, kas ieguldījuši darbu un pašvaldības līdzekļus, lai mazinātu Covid-19 ietekmi, sniedzot palīdzību sievietēm un ģimenēm ar bērniem, nodrošinājuši atbalstu īpaši neaizsargātām grupām (cilvēkiem ar invaliditāti, jaunajām māmiņām, pirmspensijas un pensijas vecuma sievietēm, romiem u. c.), gādājuši par veselību, vardarbības mazināšanu pret sievietēm un bērniem, ģimenei draudzīgas infrastruktūras attīstību, sieviešu līdzdalību un pārstāvniecību sabiedrības dzīvē, darba un privātās dzīves līdzsvaru.

Šīs balvas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par dzimumu līdztiesības jautājumiem un novērtēt politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā, īpašu uzmanību pievēršot Eiropas Savienības un ANO konvencijās nostiprinātajām dzimumu līdztiesības vērtībām.

Balva pašvaldību politiķiem tiek piešķirta jau trešo reizi, un tradicionāli to pasniedz pirms pašvaldību vēlēšanām, novērtējot Latvijas pašvaldību politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības jautājumu risināšanā laikā no 2018. līdz 2021. gadam.