Zināmi ikgadējās tiesībsarga tiesu izspēles cilvēktiesībās norises datumi

 

Jau ceturto gadu pēc kārtas tiesībsargs rīko tiesu procesa izspēli cilvēktiesībās un aicina Latvijas tiesību zinātņu studentus izveidot un pieteikt izspēlei savas komandas (divu vai trīs dalībnieku sastāvā). Dalībnieki var būt studējošie gan no augstskolām, gan no izglītības iestādēm, kas īsteno 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas. Izspēles mērķis ir sekmēt sabiedrības informētību un izpratni par cilvēktiesībām, kā arī veicināt topošo profesionāļu interesi par šo tiesību jomu, aicinot jauniešus cilvēktiesības izvēlēties par savu profesionālo specializāciju.

Interesentiem vērts atzīmēt būtiskākos datumus:

  1. 26. februāris – kāzusa un pieteikšanās izsludināšana;
  2. līdz 15. martam – komandu pieteikšanās;
  3. līdz 8. aprīlim – rakstisko darbu iesniegšana;
  4. 27. aprīlis – mutvārdu izspēle – Tiesībsarga birojā, fināls – Satversmes tiesā.

Šī gada uzvarētājiem būs iespēja apmeklēt cilvēktiesību vasaras skolu kādā no Eiropas universitātēm. Aizvadītajos gados uzvarētāji kā galveno balvu saņēma iespēju piedalīties Eiropas Tiesību zinātņu studentu asociācijas jeb ELSA rīkotajā cilvēktiesību vasaras skolās Dānijā un Portugālē, savukārt pirms trijiem gadiem uzvarētāja apmeklēja Eiropas Cilvēktiesību tiesu Strasbūrā. 

Informācija par izspēli tiks atjaunota Tiesībsarga biroja mājaslapā www.tiesibsargs.lv un Facebook kontā Tiesībsarga tiesu izspēle. Jautājumus iespējams sūtīt uz izspele@tiesibsargs.lv.