Tiesībsarga biroja darbinieki iepriecina un izglīto bērnus Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā

Ceturtdien, 1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, Tiesībsarga biroja pārstāves piedalās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un sadarbības partneru rīkotajos Dārza svētkos. Aizraujošā un interesantā veidā bērni var piedalīties dažādās aktivitātēs, kas ļauj uzzināt gan par savām tiesībām, gan jautājumiem, kuros var palīdzēt tiesībsargs.

Īpaši interesanta solās būt interaktīvā spēle, kas ir speciāli izveidota, lai izglītotu bērnus un jauniešus par viņu tiesībām un to aizsardzības mehānismiem. Tiem, kurus vairāk interesē risināt uzdevumus, piedāvāsim atminēt krustvārdu mīklu, kur var pārbaudīt zināšanas par likumos noteiktajām bērnu tiesībām un pienākumiem. Savukārt paši mazākie apmeklētāji varēs izkrāsot darba lapas, uz kurām attēlotas cilvēka tiesības. Visi saņems arī pa kādam gardam našķim.

“Starptautiskā bērnu aizsardzības diena ir sena tradīcija daudzās pasaules valstīs, un šajā brīdī svarīgi, lai bērniem būtu sajūta, ka šī ir viņu diena. Lai bērni izaugtu par spēcīgām personībām, viņiem ikdienā ir jābūt iespējai augt ģimenē laimes, mīlestības un sapratnes gaisotnē,” uzsver Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere. Viņa piebilst, ka šis ir īstais brīdis, lai ar bērniem pārrunātu drošības jautājumus, jo tieši vasarā strauji pieaug negadījumu skaits, kuros cieš bērni. 

Tiesībsarga biroja darbinieces gatavas iepriecināt un izglītot bērnus Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā.
Tiesībsarga biroja darbinieces gatavas iepriecināt un izglītot bērnus Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā.