Tiesībsarga biroja pārstāvji piedalīsies tiešsaistes konferencē “Juridiskie izaicinājumi sportā”

Rīt, 4.decembrī no 11:00 – 14:30 notiks Latvijas Antidopinga biroja rīkota konference “Juridiskie izaicinājumi sportā”. Konferences mērķis ir identificēt problemātiku sporta tiesībās un iezīmēt konceptuālos risinājumus nākotnē, stiprinot tiesiskumu sportā – cilvēktiesību ievērošanu, it īpaši, antidopinga disciplinārajos procesos. Konferncē piedalīsies Latvijas republikas Tiesībsarga biroja pārstāvji Santa Tivaņenkova un Agris Skudra.

Santa Tivaņenkova ir Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas juridiskā padomniece, kura būs eksperts konferences sadaļā Meklējot saskarsmes punktus starp praksi un teoriju un vairāk runās par politiskajām un pilsoniskajām tiesībām uz privātās dzīves neaizskaramību un tiesībām uz taisnīgu tiesu.

Agris Skudra ir Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas jurists, kurš būs eksperts konferences noslēdzošajā sadaļā – Diskusijā Mācīsimies no kļūdām vai 100% atklāti. Agris Skudra vairāk skars tēmu par bērnu tiesības komandu sporta veidos finansiālu ierobežojumu pārejai no treniņiem uz faktisku dalību spēlē.

Konferences programmu aicinām aplūkot šeit.

Reģistrēties konferencei var šeit.