Tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne skolēnus izglīto par Satversmes nozīmi

Piektdien, 8. aprīlī, tiesībsarga vietniece un Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas vadītāja Ineta Piļāne viesojas Daugavpils Valsts ģimnāzijā un Krāslavas Varavīksnes vidusskolā, lai izglītojošās kampaņas “Es, Tu, un Satversme” laikā skolēniem stāstītu par Satversmes nozīmi un vērtībām, kuras tā aizsargā. Izglītojošās kampaņas mērķis ir radīt skolēnos interesi un izpratni par Satversmes lomu valstiskuma nodrošināšanā, kā arī tās nozīmi ikdienas dzīvē.

“Sarunā ar skolēniem iedzīvināšu Satversmes un, jo īpaši, tās 8. nodaļas[1], proti, Cilvēka pamattiesību, lomu mūsu dzīvē, jo ik dienu strādāju, lai aizsargātu šajā nodaļā ietvertos cilvēktiesību principus. Ir būtiski, lai jaunieši apzinātos tiesības, ko viņiem nodrošina valsts pamatlikums, kā arī pienākumus, ko tās ietver.

Man ir patiess gods kā Satversmes vēstnesim apciemot tieši Krāslavas un Daugavpils skolēnus, jo šīs ir manas bērnības pilsētas. Daugavpils 1. vidusskolas lieliskajiem skolotājiem un klasesbiedriem bija milzīga loma manas personības veidošanā un interešu attīstībā. Esmu gandarīta, ka varu atgriezties, lai rosinātu skolēnos interesi par man tik svarīgu tēmu,” uzsver Ineta Piļāne.

Vairāk par kampaņu “Es, Tu, un Satversme” lasi šeit.


[1] Latvijas Republikas Satversme. https://likumi.lv/ta/id/57980