Tiesībsargs aicina studentus pieteikties Tiesas procesa izspēlei cilvēktiesībās 2022

Tiesībsarga tiesu izspēle cilvēktiesībās katru gadu pulcē Latvijas tiesību zinātņu studentus, lai veicinātu topošo profesionāļu interesi par šo tiesību jomu, kā arī sekmētu sabiedrības informētību un izpratni par cilvēktiesībām. Tiesībsargs arī šogad aicina studentus pieteikt komandas un pārbaudīt savas zināšanas un spējas, kā arī satikt Latvijā zināmākos juristus un saņemt lieliskas balvas.

No 22. februāra dalībai tiesu procesa izspēlē cilvēktiesībās tiek aicināti Latvijas tiesību zinātņu studenti, izveidojot un piesakot savu komandu divu vai trīs dalībnieku sastāvā. Komandas var pieteikt gan augstskolu studenti, gan studējošie no 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmām.

Aicinām:

  • līdz 15. martam google aptaujas formā iesniegt pieteikuma anketas;
  • līdz 18. aprīlim iesniegt rakstiskos darbus;
  • 30. aprīlī piedalīties mutvārdu izspēlē!

Izspēles uzvarētājiem ik gadu bijusi iespēja apmeklēt cilvēktiesību vasaras skolu kādā no Eiropas universitātēm. Aizvadītajos gados uzvarētāji kā galveno balvu saņēma iespēju piedalīties Eiropas Tiesību zinātņu studentu asociācijas jeb ELSA rīkotajās cilvēktiesību vasaras skolās Dānijā un Portugālē, Utrehtas Universitātes tiešsaistes kursā cilvēktiesībās un Tartu Universitātes 9. Martenas Vasaras skolas kursā starptautiskajās tiesībās. Arī šogad uzvarētāji saņems vilinošu balvu, kas pagaidām vēl tiek turēta noslēpumā.

Gan izspēļu nolikums, gan pieteikuma anketa, gan daudzi noderīgi palīgmateriāli atrodami tiesībsarga mājaslapā. Informācija par izspēli tiks atjaunota Tiesībsarga biroja mājaslapā un Facebook kontā “Tiesībsarga tiesas procesa izspēle cilvēktiesībās”. Jautājumus sūtīt uz izspele@tiesibsargs.lv .

Pārbaudi sevi – piesakies tiesībsarga izspēlei!

Tiesas procesa izspēle cilvēktiesībās 2022    Līdz 15. martam piesaki komandu. Līdz 18. aprīlim iesniedz praktisko darbu. 30. aprīlī tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās FINĀLS!   Vai Tavas komandas zobrati jau griežas?