Tiesībsarga birojs izsludina zīmējumu konkursu skolēniem “Uzzīmē savu tiesībsargu”

Tiesībsarga birojs no pirmdienas, 17. maija, izsludina zīmējumu konkursu skolēniem “Uzzīmē savu tiesībsargu”. Konkursa mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu izpratni par tiesībsarga pienākumiem un uzdevumiem, atspoguļojot zīmējumā tiesībsarga veicamo darbu daudzveidību. Konkursā aicināti piedalīties 1. – 8. klašu skolēni no Latvijas skolām. Darbi konkursam ir jāiesniedz līdz 31. maijam. Savukārt konkursa uzvarētājs, kurš saņems pārsteiguma balvu, tiks paziņots 8. jūnijā.

Konkursa uzdevums ir pēc katra bērna ieskatiem un uzskatiem atspoguļot zīmējumā to, kā viņš redz tiesībsarga pienākumus un uzdevumus. Jāņem vērā, ka zīmējumu nedrīkst veidot digitāli. Tam jābūt zīmētam, izmantojot vizuālās mākslas materiālus (guašas, akvareļi, zīmuļi, krītiņi un citi).

Konkursa darbi tiks ievietoti Tiesībsarga biroja facebook lapā – https://www.facebook.com/Tiesibsargs.

Konkursa darbus vērtēs Tiesībsarga biroja facebook auditorija no 1. jūnija līdz 7. jūnijam. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 8. jūnijā tiesībsarga mājaslapā – www.tiesibsargs.lv, kā arī tiesībsarga facebook lapā.

Zīmējumu iesniegšana

Konkursam paredzētais zīmējums jānosūta Tiesībsarga birojam līdz 2021. gada 31. maija plkst. 12:00 uz e-pastu kssn@tiesibsargs.lv vai lietotnē Whatsapp uz tālruņa numuru +371 29174723. Darbus var sūtīt arī pa pastu uz adresi Baznīcas iela 25, Rīga, LV-1010 vai atnest uz Tiesībsarga biroju līdz 31. maijam.

Iesniedzot zīmējumu, obligāti jānorāda – dalībnieka vārds, uzvārds un klase, kā arī bērna likumiskā pārstāvja (viena no vecākiem, aizbildņa, utml.) tālruņa numuru vai e-pasta adresi.

Plaģiāti, konkursa uzdevumiem neatbilstoši un tādi darbi, kas tiks iesniegti pēc 31. maija netiks vērtēti.

Papildu informāciju par konkursu var saņemt Tiesībsarga birojā, Rīgā, Baznīcas ielā 25, zvanot uz Tiesībsarga biroja Komunikācijas nodaļu pa tālruni +371 25676331 vai sūtot jautājumu uz e-pastu: kssn@tiesibsargs.lv.