Februāra aktualitāšu apkopojums

Tiesībsarga biroja 2024. gada februāra aktualitāšu un notikumu apkopojums

Aptauja par izklaides trokšņa ietekmi uz naktsmieru

Kas kaitēja Tev gulēt, pilsētā dzīvojot? Ziņo tiesībsargam! Aizpildi aptauju ej.uz/kaskaitejatevgulet

Izklaides trokšņi no tuvējā naktskluba, āra terases, viesu nama vēlā vakara stundā, saraustīts miegs un pat negulētas naktis? Tiesībsargs lūdz iedzīvotājus līdz 18. martam paust savu viedokli par izklaides trokšņiem un to ietekmi uz naktsmieru, aizpildot elektronisku aptauju ej.uz/kaskaitejatevgulet

Aicinām studentus pieteiktiesas tiesas procesa izspēlei cilvēktiesībās 2024!

Ja esi tiesību zinātņu students kādā no Latvijas augstskolām vai koledžām, līdz 5.martam izveido un piesaki | google aptaujas formā savu komandu dalībai tiesas procesa izspēlē cilvēktiesībās 2024.

Izspēles uzvarētājiem ik gadu bijusi iespēja piedalīties Eiropas Tiesību zinātņu studentu asociācijas (ELSA) rīkotajās cilvēktiesību vasaras skolās Horvātijā, Dānijā un Portugālē, kā arī Utrehtas Universitātes tiešsaistes cilvēktiesību kursā un Tartu Universitātes 9. Martenas vasaras skolas starptautisko tiesību kursā .

Izsludinām vakanci – Diskriminācijas novēršanas nodaļas sociologs/socioloģe

Meklējam Diskriminācijas novēršanas nodaļas sociologu/socioloģi. Uzzini vairāk www.tiesibsargs.lv/oar-mums/vakances

Tiesībsargs atbild: Vai drīkst noklusēt bērna vajadzību pēc speciālās izglītības programmas?

Tiesībsargs vērš  vecāku uzmanību, ka viņiem ir Izglītības likumā noteikts pienākums informēt izglītības iestādi par jebkādiem apstākļiem, piemēram, bērna veselību, kas var ietekmēt izglītības programmas apguvi. Informācija ir jāsniedz pirms bērna uzņemšanas skolā vai bērnudārzā, lai izglītības iestāde varētu sagatavoties atbalsta pasākumu sniegšanai.

Tiesībsargs aicina uz konferenci “Cilvēktiesības kā biznesa jaunā degviela”

Latvijas Republikas tiesībsargs, Rīgas Juridiskā augstskola un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā aicina piedalīties uzņēmējdarbības un cilvēktiesību konferecnē "Cilvēktiesības kā biznesa jaunā degviela" 7.martā plkst. 10.00 - 14.00 Strēlnieku ielā 4 k-2 auditorijā W42

Tiesībsargs, Rīgas Juridiskā augstskola un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā ielūdz uz uzņēmējdarbības un cilvēktiesību konferenci “Cilvēktiesības kā biznesa jaunā degviela” ceturtdien, 2024. gada 7. martā plkst. 10:00 Rīgas Juridiskās augstskolas W42 auditorijā Strēlnieku ielā 4 k-2, Rīgā.

Tiesībsarga atzinumi bērnu dzimumaudzināšanas jautājumos

Tiesībsarga birojā notika preses konference par atzinumiem, kuros analizētas bērnu tiesības saņemt viņiem atbilstošu informāciju dzimumaudzināšanas jomā un metodiskie materiāli profesionāļiem bērnu seksuālās uzvedības izvērtēšanai.